O firmie Produkty Kontakt Lokalizacja Aktualności Dołącz do nas Zamówienie

WINO I POTRAWY

Jak łączyć nasze wina z potrawami:


Wino z dzikiej róży – pasuje do kuchni azjatyckiej (zwłaszcza wieprzowiny) jako składnik do przygotowania potraw, dań z migdałami (np. do prażonych migdałów), wędzonych ryb (tłustych), wędzonych mięs, lodów, ciast, deserów.

Wino truskawkowe – pasuje do sałatek owocowych oraz lekkich sałatek bez sosu lub z sosem cytrynowym (nie z sosem winegret, sosem octowym ani śmietanowym), serów pleśniowych (wytrawnych), sushi (maki, sashimi), ciast, deserów, lodów.

Wino jarzębinowe – pasuje do serów pleśniowych (białych, polskich), tapasów (włoskich, wytrawnych), wędzonych mięs (nie słonych), sushi w tempurze, królika, filetu z kurczaka

Wino wiśniowe – pasuje do pasztetów, pieczeni, pieczonego mięsa, ciast, lodów, deserów, łososia

Wino z czarnej porzeczki – pasuje do - dziczyzny (zwłaszcza sarniny), jagnięciny, dorsza, pieczeni z lżejszymi sosami, pasztetów (z wątróbek z gęsi, z foie gras), gulaszów (słodkich, np. z marchewką), grzybów, sosów, deserów czekoladowych z czekoladą o zawartości czekolady pow. 70%.

Wino aroniowe półsłodkie – pasuje do kaczki z lekkimi sosami, deserów czekoladowych z czekoladą o zawartości kakao powyżej 70%, ciast, lodów, pasztetów, pieczeni, pieczonych mięs

Cydr bursztynowy